סלט שעועית מש
יוני 15, 2019סלט גריסים שחורים
אוקטובר 30, 2019חזרה לבית הספר
שלהי הקיץ, החופשות מסתיימות וחוזרים לשגרת היומיום. ברקע כבר בולטות הכותרות “חזרה לבית הספר” וכולם מתגייסים למשימה.
רוכשים ציוד, ילקוטים, וכל הדרוש לתלמידים. בלב ההמולה מופיעות הכותרות כמו בכל שנה, האם תיפתח שנת הלימודים ? שביתה ? דרישות, שתדלנות, דיונים וכותרות וכולם מביעים חוסר וודאות מוחלט אשר מלווה את כולם עד לעלות השחר של יום תחילת שנת הלימודים.
בשנים האחרונות התווספו גורמים נוספים. שנת הלימודים נפתחת לאור מצב בטחוני שהחל בחודש אוקטובר 2023, התפרצויות מגפת הקורונה, סגרים, הגבלות של מערכות הבריאות וגורמי אכיפה הביאו לכך שבשנים האחרונות לא התקיימו מסגרות לימוד רציפות אשר בעיקרן מקנות לילדים מיומנויות למידה. כל הפתרונות ומסגרות הלימוד במערכות דיגיטליות כדוגמת זום ודומיהם גרמו לשיבוש יכולות ומיומנויות למידה יחד עם נסיגה במיומנויות חברתיות. היעדר גירוי מוחי ברמות שונות הביאו לנסיגה מאד משמעותית ביכולות של תפקודי תהליכים לרכישת ידע ומיומנויות למידה. כמו כן נוצרה נסיגה ביכולות עיבוד ויישום של תהליכים אלו במוח (קוגניציה) יחד עם תפקודים נפשיים ורגשיים.
אז מה עושים ?
עכשיו, כאשר הילדים מסיימים את חופשת הקיץ השנתית זהו הזמן להחזיר להם את מלוא יכולת התפקוד המוחי ויכולת קשב וריכוז
עד כאן הריטואל על כל היבטיו כפי שעולה לסדר היום הציבורי, אבל מתחת לפני השטח מתרחש מאבק שונה לחלוטין. זהו מאבק אישי של תלמידים, הורים, מורים מערכת החינוך ושרותי הבריאות.
אבחון
שמו של המאבק הוא התמודדות עם הפרעות קשב וריכוז, הפרעות התנהגותיות, מיומנויות וכישורי למידה. בעשורים האחרונים נרשמים בכל שנה שיאים חדשים של תלמידים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז, הפרעות אלו מלוות לעיתים גם בהפרעות התנהגותיות אשר כולן מתחברות לבסוף לפגיעה חמורה בכישורי הלמידה ופתיחת פער ניכר מול החומר הנלמד בכתה.
מערכת החינוך כולה, החל במורים, יועצים חינוכיים, רכזי פדגוגיה ועובדי מערכת החינוך לתפקידיהם מקדימים לזהות סממנים אשר עלולים להתפתח לגורמים המשפיעים על התפתחות התלמיד והישגיו. ממצאים אלו עשויים גם להשפיע על סביבת הלימודים בכיתה, כמו כן מצבים אלו מצריכים התמודדות של המורים אל מול הפרעות התנהגות, או גורמים המשפיעים על התקדמות נאותה בחומר הנלמד בכתה. כהמשך ישיר לזיהוי מקדים, נשלחים בכל שנה תלמידים בכמויות הולכות וגדלות לצורך ביצוע אבחון בשיטות מתאימות ומקובלות. אלו מזהות לעיתים ברגישות עודפת סממנים של הפרעות מסוגים שונים.
חזרה לבית הספר – המאבק והדילמה
מרגע שמתקבלת אבחנה מקצועית היא מוזנת בערוצי מערכת החינוך אשר לעיתים בצדק רואה את התמונה המערכתית הכוללת ומפילה מחסום המונע כניסת תלמיד המאובחן בהפרעת קשב וריכוז או בהפרעות התנהגותיות או השילוב שביניהם ולעיתים גם נסיגה בכישורי הלמידה של התלמיד ביחס לכיתתו.
התנאי המאפשר שיבתו של התלמיד למסגרתו היא המלצה לטיפול תרופתי ולעיתים בשילוב עם טיפולים נוספים וכן שילוב עם הוראה מתקנת ובמקרים מסיומים המלצות לשינויים במסגרות לימוד אשר אמורות להתאים לצורך, וכאן נשאלת השאלה האם מדובר בצורך של התלמיד או בצורך של המערכת.
כאן נפתחת סוגיה שנויה במחלוקת המתחילה בספקות של ההורים, בחששות של טיפולים תרופתיים ובכל הדעות, השמועות והממצאים על השפעות התרופות ותופעות הלוואי שלהן.
מה עושים ?
לעיתים ניצבים ההורים חסרי אונים אל מול מערכת החינוך ופועלים על פי ההמלצות אם כי לא תמיד בלב שלם. ממול ניצבים הורים אחרים הנחושים בדעתם שלא לחשוף את ילדיהם לטיפולים תרופתיים. מאבקים אלו מחריפים לעיתים עד כדי הוצאת הילדים ממערכת החינוך ולהעבירם למערכות חינוך הדוגלות בשיטות חינוך אחרות, לעיתים בהצלחה ולעיתים התוצאות אינן משמחות לסוגיה זו החשובה מאין כמוה לחינוך ילדינו. אין אמת מוחלטת אחת, טובי המומחים לסוגיהם בכל העולם עדיין חלוקים בדעותיהם ולא נראה פתרון חד ערכי בטווח הנראה לעין.
ישנה דרך וישנה תקווה.
את המצוקה הזו אני רואה לאורך שנים רבות בקליניקה, בין אם מדובר דרך הורי ילדים, התלמידים עצמם, קרובי משפחתם ואנשי חינוך.
בחינה מעמיקה של הגורמים להפרעות קשב וריכוז, הפרעות התנהגותיות וירידה ברמות של יכולות למידה הביאו אותי לחקור לעומק ולאתר חומרים אשר מסייעים ומשפרים תפקודים קוגנטיביים וחומרים המאפשרים איזון רגשי ורוגע נפשי מבלי לגרום לתחושת ניתוק ואפתיה.
אלו הבשילו לפיתוח וייצור של שני תוספי תזונה יעילים אשר זכו להצלחה רבה מאד לטיפול בתופעות אותן ציינתי.
אפשרות נוספת נוצרה בדילמה הקשה אשר מצדדת בטיפול תרופתי או שמתנגדת לטיפול תרופתי היא האפשרות לבחור בדרך טבעית נטולת תופעות לוואי עכשוויות או עתידיות. אפשרות זו מתקבלת באהדה רבה גם בקרב אנשי חינוך והספקנים שבהם מאפשרים תקופת “ניסיון על תנאי” בכפוף לתוצאות. בסיפוק רב אוכל ציין כי תקופת הניסיון מסתיימת בהצלחה רבה לתלמידים, למורים ולהורים.
תוספי תזונה טבעיים ויעילים.
תוסף תזונה מיקוד פלוס.
מבוסס על מיצוי עוצמתי של פוספטידיל-סרין המופק ממקור צמחי בלבד. יעילותו נבדקה והוכחה מחקרית ולאור זאת מאושר על ידי FDA האמריקאי.
ממצאים המתבססים על מחקרים שהוכיחו כי הוא תוסף התזונה המשפר תפקודי מוח בכל גיל.
תוסף התזונה מיקוד פלוס מכיל בנוסף עוד הרכב צמחים נרחב ומרוכז אשר כולם ידועים כחומרי הזנה ושיפור תפקודים מוחיים.
את תוסף התזונה מיקוד פלוס מומלץ להתחיל לצרוך עוד לפני תחילת שנת הלימודים, זאת על מנת להגיע לכתה כשהתלמידים כבר נמצאים במיטבם.
כתוסף תזונה המועיל ומשפר תפקודי מוח הוא מומלץ גם לאנשי הוראה ולאנשים שתפקידם היומיומי מצריך ריכוז ומיקוד בעיקר בסביבת עבודה מאתגרת ורבת גירויים.
תוסף תזונה צ’י שן דאו
מבוסס על מיצוי מרוכז של צמחים שמקורם בנוסחת צמחי מרפא סיניים. הרכב הצמחים במוצר מאפשר רוגע ושקט נפשי, זאת מבלי לנתק את האדם מהסובב אותו.
על פי תורת צמחי מרפא סיניים מוגדרת נוסחת צמחים זו כהרכב צמחים המאפשר לייצר עוגן לספינה בים סוער.
כלומר הצמחים פועלים על המישור הרגשי, מווסתים מצבי עודף רגשי, משחררים חסמים נפשיים ורגשיים ובכך מונעים התפרצויות של רגשות במצבי קיצון.
צמחים אלו ידועים בתכונותיהם המרגיעות את מערכת העצבים גם במצבי חירום.
שילוב ותוצאות
השילוב שבין שני תוספי התזונה מומלץ במצבים שבהם קיימת הפרעת קשב וריכוז יחד עם הפרעה התנהגותית.
התוצאה המשולבת מאפשרת בתוך זמן קצר יחסית לחזור לאיזון מלא ולשיפור משמעותי ביכולות תפקוד קוגנטיביות.
מיותר לציין כי החל מהשלב של הפחתת תסמינים ולאורך כל גרף השיפור נוצר שיפור משמעותי ביכולות הלמידה ובכל טווח התפקודים
המובילים להישגים ושיפור איכות החיים.
מאחלת לתלמידים, למורים ולהורים שנת לימודים פורייה, מהנה ובריאה.
לייעוץ אישי ולהתאמה: 0505740431, 0507937760, 035753877
אין באמור במאמר זה משום התוויה רפואית או תחליף לטיפול רפואי. על אנשים חולים לפנות לרופא המטפל