לימון כבוש
מרץ 19, 2018אסטקסנטין
אפריל 18, 2018הירוק היום ירוק מאד
והאפור היום אפור מאד …(לאה גולדברג)
הירוק היום ירוק מאד, בכל עונה בשנה ישנם ירקות, עלים ופירות שהצבע הירוק שלהם נמצא בשיאו. כל עונה בשנה מניבה עלים, ירקות ופירות ירוקים האופייניים לאותה עונה אם כי המגוון בעונות מסוימות רב יותר מאשר בעונות אחרות. בכל עונה נודעת חשיבות תזונתית ובריאותית להכנסת הצבע הירוק לתזונה שלנו וגם לכל מישורי החיים האחרים.
קבעו עוד הקודמים לנו כי הצבע הירוק משרה אווירה של רוגע ונינוחות ואכן כך, מסיבה זו צבועים בירוק הקירות בהם נמצאים אנשים המתמודדים עם בעיות נפש, הירוק הוא צבע הבגדים של רופאים וצוותי רפואה דחופה, בצד האחר של הקשת נמצאים גינות וגנים לגדולים ולקטנים. באשר לתזונה שלנו ? גם שם מומלץ להרבות בירוק ככל הניתן.
למעשה בממלכת הצומח הכלורופיל אחראי על הצבע הירוק של העלים והצמחים. הכלורופיל מוביל ומטמיע ערכים תזונתיים ובריאותיים בצומח. עד כמה הכלורופיל משמעותי ניתן לאמוד בתקופה של סתיו ואביב. עם בוא הסתיו – משנים העלים את צבעם מירוק לצהוב – אדום – חום – שלכת
הירוק היום ירוק מאד, כיצד זה קורה ?
עלי העץ מזהים קיצור שעות של אור ושולחים איתות לשורשי העץ. מידע נוסף על התקררות הקרקע נאגר בשורשי העץ. מידע זה גורם לעצירת אספקת פוליסכרידים מהשורש אל העלים, חומרים אלו אחראיים על תהליך פוטוסינתזה עם האור ויוצרים כלורופיל בעלים. ברגע שאין אספקת פוליסכרידים נעצר תהליך זה. בעקבותיו נעצרים תהליכי חיים בעלים והם מתייבשים ונושרים. זהו תהליך בריא אשר שומר על העץ בתקופת החורף.
עם בוא האביב מתהפכים הסימנים הנרשמים בשורשי העץ ובתהליכי החיים ובכך נוצר תהליך לבלוב והתחדשות העלים והנוף של העץ, או אז הירוק היום ירוק מאד.
באם ניקח אם חשיבות הצבע הירוק מהעץ אל הגוף שלנו נוכל להסיק כי הצבע הירוק חשוב מאד לקיומנו ולבריאותנו. את תפקיד השורשים אנחנו מחליפים במערכת העיכול. היא זו אשר שואבת את המרכיבים התזונתיים מהמזון ומעבירה אותם לתאי הגוף על מנת לשמר תהליכי חיים.
בריאות נמדדת ביכולת הגוף לספק חומרי בניין וחומרים התומכים בתהליכי חיים תקינים וכן באספקת מרכיבים חיוניים להגנה על הגוף
מפני גורמים מחוללי מחלות.
לאורך אלפי שנים צבר האדם מידע חיוני אודות תזונה המשמרת בריאות ואריכות ימים. במרוצת הדורות התפתחה החקלאות והתעשייה.
על מנת להזין אוכלוסיות הולכות וגדלות התפתחו שיטות גידול, עיבוד ושימור מזון. בחלוף הדורות הפכה תעשיית המזון למשוכללת אך לעיתים רבות אבד הקשר בין מזון לבין הצורך האמיתי שהמזון צריך למלא. לא, לא רק את הבטן המזון צריך למלא ! מזון צריך להזין תודות למרכיבים שבו את כל התהליכים התומכים בחיים של הגוף ובבריאותו. עד כאן זו רק מחצית הדרך,
מדוע ?
לא מספיק לאכול מזון גם אם הוא מזון נכון ואיכותי, חשובה יותר מכול היא היכולת ספיגת החומרים החיוניים בגוף. מדהימה היא העובדה לכמויות המזון המתעכלות בגוף ומתפנות מהגוף מבלי שהן מצליחות להספיג בגוף חומרים נחוצים. לעובדה זו סיבות רבות ודי באם נמנה סיבות אחדות וחיוניות על מנת שהירוק היום ירוק מאד.
- מערכת עיכול בריאה ומכילה חיידקים ידידותיים התומכים במערכת עיכול בריאה ויעילה.
- מזון נקי מתהליכי עיבוד המנטרלים כל ערך תזונתי
- מזון המכיל חומרי שימור, חומרי הדברה, חומרי טעם וצבע
- מזון מהונדס גנטית ודל ערכים
- שיטות בישול והכנה אשר הורגות כל ערך תזונתי
- חוכמת היכולת לשלב סוגי מזון שונים אשר מעצמים ומשפרים את יכולת הספיגה
- התעלמות ממדורי אוכל לסוגיהם, התעלמות מצווי אופנה במזון הכוללים גם מוסדות קולינריים אשר איבדו כל קשר בין בריאות למזון.
- תזונה פרי מחשבה – תכנון תפריט לקטנים ולגדולים הבנוי על ערכים תזונתיים ומותאם לעונות השנה.
ועוד עצה קטנה לדרך…
את הארוחה (נא לבחור ארוחה אחת המתאימה ביותר לכל יום) יש לאכול במתינות. מומלץ בחברת המשפחה או אלו היקרים לכם.
יש לערוך שולחן שיראה אסטטי ומזמין וכך גם המזון המוגש לשולחן. את השלבים האחרונים של עריכת השולחן והגשת המזון מומלץ ללוות בתוספת של "ברכת מזון " פרטית ואישית, איש כפי אמונתו, זו המסורתית בדת משה וישראל או זו האישית בלב, בה אנו מודים על השפע והיכולת, על הטעמים, הצבעים והניחוחות וכמובן על התועלת התזונתית והבריאותית שהמזון מקנה לנו. התכוונות זו מעצימה את טעמי המזון של הארוחה, מצמצמת כמויות מזון הנובעות מאכילה רגשית ומשפרות תהליכי עיכול. צעדים אלו מחדדים את החושים ובזמן קצר תוכלו להבחין בסוגי מזון המועילים לכם ובסוגי מזון שתוכלו לוותר עליהם מטעמים בריאותיים, תזונתיים, מצפוניים ועוד. כל אלו יאפשרו לכם בכל יום לבחור באם
הירוק היום ירוק מאד…
או
האפור היום אפור מאד…
כלורופיל מולקולת החיים
במזון שלנו מצויים חומרים רבים המועילים לגוף ועוזרים בשמירה על בריאותנו. במזונות הירוקים ישנו מרכיב חשוב וחיוני במיוחד לשמירה על תפקודי גוף תקינים ולשמירה על הבריאות ואיכות החיים מרכיב ירוק זה הוא הכלורופיל. לעיתים נטען כי המוגלובין וברזל הם החומרים החשובים ביותר למניעת אנמיה. חשוב מאד להדגיש שקיים קשר הדוק בין אנמיה לבין חוסר בכלורופיל. זהו פיגמנט שמצוי בעיקר בצמחים, עלים ואצות והוא זה שעוזר להם לבצע את תהליך הפוטוסינתזה. בגוף האדם לכלורופיל יש תפקיד שונה. היות והוא דומה מאוד להמוגלובין
הנמצא בתאי הדם האדומים. הכלורופיל הוא זה שמקנה לדם את צבעו האדום, והוא עוזר להוביל חמצן לתאי הגוף. כלורופיל משמש כאחד המרכיבים העיקריים ביצירת חיים אצל צמחים. כל מה שטוב לטבע טוב גם לגוף האדם, ולכן הכלורופיל מספק גם לנו שפע תועלות בריאותיות כלורופיל מגן על כל הגוף מפני חומרים מסרטנים. כלורופיל עוצר את תהליך חילוף החומרים של כימיקלים מזיקים בגוף אשר גורמים נזק לדנ"א, והוא נמצא במחקרים כמועיל מאוד למניעת גידולים סרטניים.
כלורופיל מבנה כימי
לכלורופיל מבנה כימי שעוזר לו להפריד מתכות כבדות מהדם ולסלק אותן מהגוף, הימצאות מתכות כבדות בגוף עלולה לגרום לנזק מוחי, משום שהוא נוטה להצטבר במוח, וביכולתו לפגוע גם במערכת השתן, מערכת העיכול ומערכת הנשימה. כלורופיל מחזק את המערכת החיסונית ומשפר את יכולת הגוף לספוג והטמיע מגנזיום בגוף, המגנזיום חשוב למניעת אנמיה וגם מסייע במניעת לחץ דם גבוה, שומר על בריאות הלב, מסייע לעיכול תקין ומסייע לחולי סוכרת ובמניעתה.
על מנת להזין את הגוף בירוק במיטבו ניתן להשתמש בתוסף התזונה אנרגרין