התרבות הסינית ובמיוחד רפואה סינית בדקו במשך תקופות ארוכות אילו מנגנונים של הגוף, איברים פנימיים ומרידיאנים פעילים ברמה מיטבית ובאילו שעות. לפי דרך חשיבה זו הרפואה הסינית ערכה מיפוי של השעון של האיברים הפנימיים.
כיום מתחילים להבין גם ברפואה המערבית, כי תרופות או צמחים יפעלו במיטבם בשעות מסויימות ביממה. לפיכך יש להנחות מטופלים ליטול תרופות או פורמולות צמחים בשעות מסויימות של היממה.
בהתייחסות של מקצבים מחזוריים של הגוף, היממה על פי ההסתכלות של רפואה סינית נחלקת ל-12 קבוצות בנות שעתיים לכל קבוצה. כל שעתיים מתייחסות לאיבר פנימי, מרידיאן מסויים. הבנת תופעות אלו מאפשרת אבחון וטיפול יעילים יותר.
השעון של האיברים מתחיל בשעה 03:00 לפנות בוקר והוא מונה את השעות האי זוגיות. אנרגטית על פי התרבות הסינית המספרים האי-זוגיים מסמלים אחדות ושלמות אנרגטית.
חלוקת השעון על פי איברים:
כאשר אנו מתכננים את חיינו על פי המקצבים המחזוריים של הגוף לפי רפואה סינית, אנחנו חיים באיכות חיים טובה ובריאה יותר ומאפשרים לגוף שלנו חיוניות מרץ ובריאות.
אנו מוצאים התייחסות למקצבים מחזוריים של הגוף בתרבויות רבות. מסיבה זו השתרשו מנהגים והמלצות תזונתיות בתרבויות ודתות שונות כאשר המכנה המשותף לכולם נובע מהתבוננות במקצבים מחזוריים של הגוף וכיצד התנהגות נכונה שומרת על הבריאות ומאריכה חיים ואילו הרגלים ואורח חיים שונה גורמים לתחלואה. בנוסף על הפילוסופיה של רפואה סינית גם ביהדות מדובר רבות על שמירת הבריאות,
ישנם ציווים וחוקים בתורה, ישנם הלכות, מנהגים והמלצות לתזונה נכונה ובאילו שעות. ניתן לראות את ההקבלה בין דתות שונות להמלצות תזונתיות, המלצות להיגיינה ופינוי הפרשות מהגוף,
שעות פעילות ושעות מנוחה.
אין ספק כי אורח חיים המתייחס למקצבים מחזוריים של הגוף תורם באופן ישיר לשמירה על בריאות הגוף והנפש.